Büyülenme Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya herhangi bir müstacel kalıp anında insanoğluın binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlar. Hatta çatı içinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine güçlük olur.

Kısaca, üs ayırt şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını hapsetmek sinein mutasavverken, acil çıkış kapısı yalnızca hızlı ve emniyetli boşaltma midein kullanılan bir kapıdır.

Toplum ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i mütalaa etmek muhtevain tıklayın.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Binalarda sınırlı standartlarda görev alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin toplanmış halde yasevimliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedi kondisyon önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şgeri koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Acil çıkış kapısı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi kuruluşda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda gestaltdan güvenli bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve insan hayatını başlıca alan, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Hiç evham yok ki yangın felaketi, sene ortamında yaşama yitirilmesine niye olan en önemli etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok gücük bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem güç hem bile esrar kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile etkili gestaltda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında Yangın Çıkış Kapısı can ve varlık kaybı peşış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangına karşı güvende sürdürmek üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, kritik anda insanların yaşama emniyetliğini sahip olmak için kapı kasası ve kullanılan gayrı aksesuarlarıyla yüreklilik oluşum etmekteyiz.

Yangınlar gâh o kadar şiddetli olmaktadır ki çeliği bile eritebilmektedir. Essah hulliyatlmış bir yangın kapısı binanın bağırsakindeki yapı sakinlerinin dışarı tahliyesini mukannen süre güvenli hale getirir.

Fakat enkaz halindeki evlerde patlamamış bombalarla zıtlaşacaklarından telaş ettiğini de sözlerine ekliyor.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin hava anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya essah birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin sağlıklı çalışması ve kapıyı art kapatması gerekir.

Report this wiki page